Udstilling

Galleri Brantebjerg

Nordsjælland
1997

Pontus Kjerrman stääer ut på Galleri Brantebjerg i Nakke, inte långt från Nykøbing, 7/6-97 – 10/7 97. Läs vad han själv skrivit till utställningen:

Mytens funktion var oprindelig at gøre virkeligheden begibelig; dette er for mig stadig en aktuel og væsentlig sandhed. De drbilleder jeg framstiller er idealbilleder, billeder af menneskelige tilstande. Egentlig bygger de på meget private oplevelser, faktisk så private at de når ned i så elementære forhold, at de bliver almengyldige. Fabelvæsener er ikke moraliserande, men griber ind i, og former sin egen historie.

Til udstillingen på Galleri Brantebjerg vil jeg vise fabelvæsener som ligner mennesker ved at understrege hvor meget alle mennesker minder om hinanden. I figurgruppen Skepsis og Hysteria derimod er væsenerne som hverken er dyr eller mennesker karakterer eller sinnebilleder af egenskaber. I antikken brugte man personifikationer, som blev opfattede som guder eller krafter som styrde menneskenes liv og samtidigt var billedforklaringer af sindstilstande, f.eks. Frygt (Fobos), Vrede (Ira) m.fl. Figurer af liknende type vil blive vist på udstillingen, f.eks. en model til Handlingens genius – en skytsengel, som blev indviet i juni -96 i Høng.

I flere figurer arbejder jeg med at gøre forholdet mellem figur og sokkel til en del af fortællingen.”