Værk

Mødet

Skulpturen ”Mødet” som efter planen skal placeres ved Sortedam Dossering for enden af Hedemannsgade i København så den vil være synlig for alle som går en tur eller cykler langs Søerne.  Skulpturen vil være udført i bronz på en trappelignende sokkel ca. 2 meter høj. Den er opstået i dialog med borgere i området. Københavns Borgerrepræsentation har godkendt skulpturen og vil  gerne modtage den som en gave, dog har kommunen ikke midler til skulpturens udførelse og opstilling. Genom generøs økonomisk støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond, L.F.Foghts fond og Alrowmedia er projektet (15.April-23) tæt på at være fuld finasieret. Planen er at skulpturen bliver indviet sommeren 2024.

Helt konkret er skulpturen inspireret af det manieristiske maleri Besøget på en altertavle i barokkirken Chiesa Nuova i Rom udført i 1580erne af den italienske maler Federico Barocci, som jeg blev opmærksom på ved udstillingen Kunstværkets tilblivelse på Statens Museum for Kunst.
Her blev der vist flere tegnede udkast og forarbejder af Barocci. Motivet er så enkelt, Elisabeth og Maria som mødes på en trappe. Der er noget i det møde, den måde de holder hinandens hænder og ser på hinanden som jeg er dybt fascineret af, den måde den noget ældre Elisabeth står øverst, udtrykker velkommen, og Maria der træder op mod Elisabeth. Der er noget så fundamentalt enkelt og lige til i deres møde. Jeg har lavet flere mindre skulpturer hvor det er to fabelvæsener som mødes på samme vis. Dette i en søgen efter det mest essentielle i situationen, hvor det ikke er vigtigt at det er to kvinder eller to vigtige skikkelser i kristendommen som mødes, men mødet i sig selv. For at understrege det almengyldige i situationen er det her to fabeldyr som møder hinanden. Da skulpturen ikke har nogen sokkel udover trappeforløbet i granit så vil skulpturen være åben for dialog med betragteren som kan sidde på trappetrin og interagere med de to.

https://www.kk.dk/sites/default/files/agenda/1c237c5c-d496-41aa-937a-cbc3d77f2a01/736cce9d-7c7f-4cd6-993a-721a2bbbe51a-bilag-5_0.pdf