Udstilling

Corner 2020

Sopienholm, Lyngby
2020

Til udstillingen viste jeg 10 stentøj skulpturer over temaet ”Kærligehed, venskab og leg”

De blev udstillet i samme rum som malerier og skulpturer af den svensk/kinesiske kunstner Tong Wang

Denne tekst blev gengivet i katalogen:

Den engelske forfatter og Oxford litteraturprofessor, C.S. Lewis fortæller at mennesker har et særligt ansvar overfor dyrene. I sine fantastiske historier om en anden verden, Narnia som har fulgt mig hele mit liv siden jeg hørte dem læst op som barn, findes talende dyr kentaurer enhjørninger men også almindelige heste , bævre, ja endda talende mus som taler til børnene som rejser gennem tid og rum, det største af dem alle; løven Aslan har en helt guddommelig status. I en af bøgerne er der lange dialoger mellem to talende heste som føler et tæt tilhørsforhold til hinanden. Der findes også ikke-talende dyr, nogen gange går man på jagt efter hjorte og andre dyr, men at fælde et talende dyr ville være den største forbrydelse,

Lewis taler om fire slags kærlighed, Storgi – tilgivenhed, Eros – den kropslige attraktion, Filia –den tætte kærlighed man kan føle for en familiemedlem og den vigtigste af dem alle, den helt formålsløse Agape, som Lewis beskriver som menneskekærlighed, den  som ikke kræver nogen gengæld , Agape er i virkeligheden også kærligheden til gud .Uden at være helt overbevist om guds eksistens har disse tanker fulgt mig i mit liv og jeg undrer ofte om det kun talende dyr som kan opleve det.

Vores hund løfter hovedet, -:Skal vi gå en tur nu …, når jeg ikke reagerer så  lægger hun forsigtigt hovedet ned mod min fod igen.