Værk

Kat på tag med lysbanan

Hus i stentøj med kat figur støbt i “stukmarmor” indfarvet limvandsgips, skulpturen blev købt 1985 af John Hunov som senere donerede den til Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg (inventarnummer NK1660)

Skulpturen indgik i installation på Tranegården 1984 og installation på Louisiana Museum; Borealis 4, 1989

Beskrivelse af scagliola/stukmarmor fra min bog Formning og støbning

https://www.saxo.com/dk/formning-og-stoebning_bog_9788779451131

Stukmarmor (gipsmarmor eller scagliola) — Stukmarmor er en teknik, som, hvis den udføres rigtigt, kan blive forbløffende lig rigtig, poleret marmor. Den laves af gips, som røres ud, til den er tyk som grød eller mørtel. Gips tilsættes limvand, som forlænger gipsens hærdning – alt efter limvandets styrke helt op til 8 timer. Man kan ikke måle, hvor meget benlim, der skal i vandet, det skal afprøves. Man laver en limblanding, som er ydende, men ret koncentreret. Herefter hælder man f.eks. en kaffekop af limblandingen i 1 liter vand og rører det godt og blander gips af dette vand. Hvis gipsen hærder for hurtigt, må man prøve med 2 kaffekopper til 1 liter vand etc. Husk, at gips skal røres ud til en meget tyk konsistens, dvs. den skal have et meget lille vandindhold; det er det, som giver styrken. Limvandet forlænger hærdningen, så det bliver muligt at arbejde med denne

tykke gips. Det store gipsindhold bevirker også, at man kan blande betydeligt mere farvepulver i, uden at gipsen svækkes.